Univerzita tretieho veku ponúka v novom ročníku viacero odborov

10.09.2013 Poprad

Poprad 10. septembra (TASR) - Univerzita tretieho veku (UTV) v Poprade uzatvára prihlášky na štúdium už tento týždeň. Hovorca mesta Poprad Marián Galajda informoval, že v novom akademickom ročníku štúdia na UTV majú študenti 1. ročníka možnosť vybrať si z niekoľkých študijných programov.
"Je to napr. program informačné a komunikačné technológie, právo, výživa a netradičné formy medicíny, zdravoveda, psychológia, astronómia, dejiny Slovenska, kresba a maľba, dejiny výtvarného umenia, ďalej záhradníctvo, cestovný ruch a v neposlednom rade starostlivosť o telesné zdravie – zdravotný telocvik," vymenúva Galajda. Okrem toho je možné prihlásiť sa na jazykové kurzy pre začiatočníkov i pre pokročilých, a to anglický, nemecký a ruský.
"Podmienkou prijatia na štúdium je vek nad 40 rokov a stredoškolské vzdelanie ukončené maturitou. Uchádzači o štúdium sa môžu prihlásiť do piatku 13. septembra, a to buď osobne na Mestskom úrade (MsÚ) na oddelení školstva, mládeže a športu, prípadne telefonicky na číslach 052 7167 238 a +421 910 890 295, alebo emailom na skolstvo@msupoprad.sk a utvpoprad@gmail.sk," upozornil hovorca mesta.
Prihlášky je možné vyzdvihnúť na oddelení školstva, mládeže a športu MsÚ Poprad, na pulte prvého kontaktu MsÚ Poprad a zverejnené sú aj na webovom sídle mesta. Zápis na štúdium UTV a otvorenie akademického roka 2013/14 sa uskutoční 19. septembra 2013 o 16. hodine v zasadačke MsÚ v Poprade.
V uplynulom školskom roku využilo túto formu štúdia v Poprade 65 absolventov. Najstarší promovali vo veku 77 rokov. V novom akademickom roku budú na univerzite, ktorú zastrešuje Univerzita Mateja Bela v spolupráci s mestom Poprad, okrem osvedčených odborov aj niektoré novinky. "Opäť sa vrátime k atraktívnemu odboru astronómia, ďalej náboženstvo so všetkými jeho smermi. Chceme tiež spustiť starostlivosť o telesné zdravie - zdravotný telocvik s prednáškami aj praktickými kurzami," doplnila vedúca oddelenia školstva, mládeže a športu Edita Pilárová.
Mesto Poprad bolo medzi prvými, ktoré svojim obyvateľom umožnilo vzdelávanie prostredníctvom detašovaného pracoviska univerzity tretieho veku, na ktorú sa môžu prihlásiť ľudia nad 40 rokov.
 

Vyberte región